Dette bør du tenke på når du skal pusse opp badet

Renovert baderom med lys grå flis på vegger, gulv og badekar

Et nytt bad er som regel en stor investering. Når du først velger å pusse opp badet er tanken at resultatet skal vare lenge, og at du ikke skal måtte gjøre det igjen med det første. God planlegging vil øke sjansen for at du får et bad du blir fornøyd med. Samtidig vil prosessen bli smidigere både for deg og for byggentreprenøren dersom du på forhånd har gjort deg opp noen tanker om hva du ønsker å få ut av ditt nye bad. Går du med tanker om å fornye baderommet? Her gir vi noen gode råd til deg som er i planleggingsfasen.

Tenk over egne behov

 

Det aller første du burde gjøre dersom du vurderer en oppussing av baderommet er å tenke over hvilke behov det nye baderommet skal dekke. Hva er grunnen til at ditt nåværende bad ikke fungerer optimalt for deg, og hva skal til for at dette skal endre seg? Du trenger ikke ha en nøyaktig plan, men en grunnleggende idé om hva det nye badet skal inneholde er alltid velkomment.

Prøv imidlertid også å tenke noenlunde realistisk. Det finnes mange mulige baderomsløsninger, men husk at det er viktig at planene er forenlig med både budsjett og plassen du har til rådighet.

 

Det vil lønne seg å tenke langsiktig

 

Baderommet er et rom de færreste bytter ut annethvert år. Derfor vil det lønne seg å tenke langsiktig. I dette ligger det at det kan være greit å styre unna de villeste flistrendene. Ikke velg noe som kan gå helt av moten eller som det kan tenkes at du blir lei. Da er det bedre å live opp med noen håndklær i spreke farger, såpedispensere og andre elementer som det er enklere å skifte ut med jevne mellomrom.

Å tenke langsiktig vil selvfølgelig også innebære at du tenker over dine fremtidige behov. Går du for eksempel med planer om en familieforøkelse i nær fremtid, vil også behovene knyttet til baderommet være i snarlig endring.

 badekar i hjørne av baderom med skråtak med mosaikkflis på gulv og vegg

Få en byggentreprenør på befaring

 

Når du har gjort deg noen tanker om hvilke nåværende og fremtidige behov ditt nye baderom må oppfylle, er neste steg å kontakte en kompetent byggentreprenør for en befaring. Byggentreprenøren kan komme med kvalifiserte råd og anbefalinger, og vil se muligheter og begrensninger som er vanskelig å oppdage for et utrent øye. Dette vil kunne være knyttet til planløsning, røropplegg, fall mot sluk og lignende.

 

Velg en entreprenør med den rette kompetansen

 

Når det skal utføres arbeid på baderommet, er det viktig å velge en byggentreprenør du har tillit til. Din entreprenør skal ha den rette kompetansen og alle nødvendige godkjenninger. Gode referanser og lang fartstid i bransjen vil også indikere at du har valgt å bruke en seriøs aktør.

Lar du oss ta hånd om din baderomsrenovering, får du en byggentreprenør som alltid legger sjelen sin i det arbeidet som leveres. Det viktigste for oss er at du får et bad som du trives i og som du kan ha så lenge du måtte ønske. Vi har mer enn 30 års erfaring og har utført arbeid på de fleste typer bad. Dermed vet vi også hvilke muligheter som finnes på markedet. Vi tar hånd om ditt prosjekt fra start til slutt, dersom du ønsker det. Sammen skaper vi ditt drømmebad.