Derfor bør du velge flis i hjemmet

 badekar i hjørne av baderom med skråtak med mosaikkflis på gulv og vegg

Det er liten tvil om at flis er et populært materiale i norske hjem, og det med god grunn. Fliser har en rekke gunstige egenskaper, og finnes i utallige utforminger og design. At det dessuten er svært anvendelig og funksjonelt i hverdagen gjør flis til et godt alternativ på både vegger og gulv. Bruksområdene er mange, så her er det bare kreativiteten som setter grenser.

Robust, holdbart og elegant

 

Det er mange grunner til å legge fliser i hjemmet. Fliser er robuste og slitesterke, og tåler dermed alle hverdagens påkjenninger. Å legge flis er dessuten en enkel måte å gi hjemmet et mer eksklusivt uttrykk, uten at du må legge for mye innsats i vedlikehold i etterkant. Flisene er lette å rengjøre og dermed et hygienisk valg, noe som blant annet gjør dem velegnet på både kjøkken og bad.

 

I dag kommer fliser i en rekke typer tilpasset ulike behov og bruksområder. Ofte vil det lønne seg å søke råd hos en flisforhandler for hjelp med å velge rett flis til dine behov. Vår lange erfaring som flisleggere gjør oss i stand til å gi deg gode råd og tips underveis i prosessen. Vi samarbeider også med kvalitetsforhandlere av flis som kan bistå med ytterligere veiledning. Se mer om våre samarbeidspartnere her.

 

Bruk flis i boligens våtsoner

 

I boligens våtsoner er det liten tvil om at flis er blant de aller beste løsningene. De fleste fliser tåler vann og fukt bedre enn mange andre materialer. I og rundt dusj anbefaler vi alle å legge flis. Dette er først og fremst mest hygienisk, og gjør det mulig å dusje rett på flisene. Å bruke store fliser i baderommet er svært populært. Vær imidlertid oppmerksom på at det kan være utfordrende å legge fliser i store formater rundt sluket, så her kan det lønne seg å rådføre seg med en flislegger. Et godt alternativ er å legge små fliser i dusjsonen og store fliser ellers i baderommet.

Fliser er også svært velegnet til kjøkkenet, på baderommet generelt, i gang og inngangsparti. I gangen drar vi for eksempel med oss både skitt og vann utenfra. Da er det hensiktsmessig med et gulv som tåler slitasje fra grus og småstein, og som er lett å rengjøre med jevne mellomrom.

 Blå trapp kledd i fliser utenfor inngangsparti ved enebolig

Legg fliser utendørs

 

Fliser egner seg ikke bare innenfor boligens fire vegger. Også utendørs er fliser en god investering. Velger du fliser på terrassen eller på balkongen får du et underlag som holder lenge, men som også krever minimalt med vedlikehold. Dermed ligger forholdene til rette for at du kan tilbringe maksimalt med tid til å slappe av på uteplassen.

For å tåle vårt kjølige norske klima er det avgjørende at flisene som legges utendørs er frostsikre. Disse suger ikke opp vann på samme måte som andre fliser, og vil derfor ikke utvide seg og sprekke når det fryser til på vinteren.

 

Du bør også velge flis i en lysere farge, slik at det ikke blir så varmt når solen titter frem. Dette er spesielt viktig på vårparten. Da kan vekslingen mellom nattefrost og solskinnet midt på dagen gi temperatursvingninger på opptil 100 grader for en mørk flis.

 

Flis gir utallige muligheter

 

Selv om terrasse, gang, bad og kjøkken kanskje er de mest åpenbare plassene å legge flis, er det ingen grunn til å begrense seg til dette. Hva med å legge flis på soverommet, i trappen, på peis og fasade eller som overflate på spisebordet? Kombiner ulike mønstre og formater, og skap et uttrykk som passer din smak.

 

Velg en flislegger med høy kompetanse

 

Flis er et elegant, stilrent og varig valg, enten de legges på gulv, vegg eller utendørs. Det er imidlertid avgjørende at de legges på riktig måte, for et pent og funksjonelt resultat. Ofte vil det lønne seg å hente inn en profesjonell flislegger til å utføre jobben. Da vet du at det er skikkelig håndverk som leveres.

Vi i Mur og Flisconsult utfører flisleggingsoppdrag i Oslo og omegn, i hovedsak i private hjem. Dette mener vi setter ekstra høye krav til standarden på det vi leverer. Våre kunder skal kunne slappe av og roe ned i sine hjem. Da er det ikke rom for å irritere seg over dårlig utført flisleggingsarbeid.